Besday Celebration Yang Tertunda

Semalam besday Arisya, dek kerana En. Hubby teramatlah bz dengan aneka agenda & xtvt yang harus dilaksanakan, secara automatik besday celebration ditunda pada hari ini. Kek yang sepatutnya diambil semalam turut mengalami nasib yang sama. Luckily budak kat kedai kek tu ok jer bila saya telefon inform nak ambik kek lewat sehari. (Lega & settle satu masalah). Bangun jer dari tido, Arisya asyik tanya bila nak gi ambik besday kek dia. Malam b4 tido, saya dah inform yang esok adalah besday dia & nak gi ambik besday kek. Bila bagitau dia yang En. Hubby bz & tak sempat nak rush ke KB gi kedai kek, barulah dia faham.

Ganjaran untuk celebration tertunda, En. Hubby promised untuk bawak besday girl lunch kat Grand Riverview Hotel. Sampai di sana, En. Hubby pilih untuk lunch di Chao Yuan Restaurant. Nasib baik masa tu orang pun tak ramai, just 4 tables yang penuh. Lepas lunch, heading to “Pameran Buku & ICT” di pekarangan Stadium Sultan Muhammed IV. Since Arisya sekarang amat berminat menulis+melukis+mewarna, rasanya sesuai sangat la bawak dia ke pameran tuh. Sampai sana, ader lagi a few booth yang belum buka (maybe sebab 1st day pameran kot). Kat sana, beli 4 biji buku untuk Arisya & satu untuk Aariz. Dekat main entrance ada booth A&W, Arisya & Aariz sangat happy dapat goodies dari A&W.

Keluar je dari pameran, dapat call dari kedai kek tanya bila nak datang ambik kek. Haruslah adik kat kedai kek tu risau sebab kek tu should be collected yesterday! Dah lewat sehari nih… Terus la En. Hubby sepantas kilat memecut ke kedai kek. (Nasib baik dekat jer dengan stadium). Sampai rumah, sesi memotong kek & bergambar di teruskan. Just 4 of us, no grand celebration. Janji Arisya happy & yang penting dia tahu yang semalam adalah besday dia & hari ini kami semua meraikan untuk dia. Million thanks to En. Hubby for superb lunch.

To Arisya, no matter how many birthdays come and go, you’ll always be my little girl… Baba, Mama & Adik sayang Kakak!

You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Besday Celebration Yang Tertunda”

  1. lynn says:

    Husna,

    berapa thn yek?blur aku.
    Happy birthday arissa.jd good girl ok

  2. manal says:

    kak..nk tye cermin kt blkg tu beli kt ikea ke…org dh bekenan ari tu nmpk kt ikea

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv