Suasa @ Habib Hotel

Alhamdulillah syukur pada Allah, 16 Mac lepas genap 5 tahun umur puteri tunggal kami Tengku Arisya.Hurm…how time flies, dah besar anak daraku. Tahun depan dah masuk tadika. This year En.Hubby bawak besday girl pegi makan di Restoran Suasa, Habib Jewel Hotel. Ikutkan request dari Arisya, nak makan kat Haza Bistro. Memandangkan birthday Aariz 3 minggu lepas dah pegi situ, so En.Hubby yang suggest Restoran Suasa.

Sampai sana around 12 t/hari, elok-elok lunch time. Sebelum tu sempat bawak besday girl pegi join pertandingan mewarna. Elok je settle kat pertandingan mewarna terus shoot untuk lunch. Ekceli ni merupakan 1st time Arisya join, not too bad la dapat jugak tempat ke-5. Both En.Hubby & Arisya order nasi goreng, mama jer western hari tu order Fish & Chip. (sakit gigi sebenarnya takleh nak kunyah benda keras). Overall food kat situ adalah pada tahap ‘ok & average’. Tak tau la tekak orang lain camner kan? Price pon agak reasonable. Sapa-sapa yang ada intention nak try, bleh pegi yer! :-)

Tahun ni mama tempah cupcakes bertemakan DORA yang dibuat khas oleh Amsyar Baker. Suka sangat Arisya masa temankan mama gi tempah cupcakes kat Amsyar Baker outlet. Tiap-tiap hari sibuk tanya bila exactly her birthday,ni kes tak sabar nak pegi collect cupakes Dora la tuh.

 

Happy birthday sweetheart, you have grown to become¬†mama’s princess that is irreplaceable.

Dora Cupcakes

 

DORA Cupcakes

DORA Cupcakes

 

Excited dapat cupcakes DORA

Excited dapat cupcakes DORA

 

Nasi Goreng A'la Alamanda for besday girl

Nasi Goreng  Alamanda for besday girl

 

Classic Fish & Chips - mama punyer

Classic Fish & Chips – mama punyer

 

Nasi Goreng Cina for En.Hubby

Nasi Goreng Cina for En.Hubby

 

Beverages

 

Habib 1

 

Habib 2

 

Habib 3

 

 

 

 

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv