Universal Studio Singapore (USS)

Dari Changi Airport kami bergerak menuju ke Sentosa Island dimana terletaknya Universal Studio Singapore (USS). Setelah berpenat lelah & berpeluh beberapa kali menukar train + luggage & buggy anak-anak, akhirnya berjaya jugak tiba di USS pada pukul 9.45 pg. Sedikit info mengenai USS :

 

Terdapat tujuh theme zone yang dikelilingi oleh lagun. Setiap zon adalah based on ‘blockbuster movie’ @ ‘tv show’  & tarikan yang unik serta kemunculan ‘character’ yang memang tidak kita  jangkakan. Di USS juga terdapat roller coasters yang tertinggi di dunia based on popular tv series, Battlestar Galactica.  7 theme zone tersebut adalah Hollywood,  Madagascar, Far Far Away, The Lost World, Ancient Eqypt, Sci-Fi City & New York. Saya akan explain in details setiap 7 theme ini dalam next entry, insya Allah.

Pass masuk ke USS En.Hubby dah beli awal-awal thru online skali ngan express pass, prepare for the worst takut-takut queue yang maha panjang kan! Kalau google kat internet, mostly sapa-sapa yang penah pegi USS suruh beli jer express pass. Tapi kami tak guna pon express pass tu, sebab setiap kali nak masuk each theme zone tu, smooth jer line utk queue. Maybe sebab pegi awal pagi + weekdays kot. Orang pon tak der la sampai bersesak-sesak takleh nak berjalan. Lepas sumbat luggage dalam ‘locker rentals ( locker kat situ sgt besar, muat la kalo nak sumbat luggage 7kg), dan bermulalah pengembaraan kami di USS…

 

Universal Globe - Bukti dah pegi USS. :-)

Family Potrait @ Universal Globe – Bukti dah pegi USS. :-)

 

A Wrap Gift Shop - luar dari entrance USS

A Wrap Gift Shop – luar dari entrance USS

 

The Trophy !

The Trophy !

 

USS Store for souveniers

USS Store for souveniers

 

Display Windows

 

Comel jer kete jual Pop Corn.

Comel jer kete jual Pop Corn.

 

Celebrity Cafe

 

Woodypecker

Arisya dengan Winnie Woodpecker

 

Mama pon nak enterframe jugak!

Mama pon nak enterframe jugak!

 

 

 

 

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv