Posts Tagged ‘Kelantan’

Tempahan Biskut Raya 2014

Assalamualaikum sahabat alam maya semua! Last entry adalah pada bulan September 2013. Errkk… busy me or lazy me??? Thanks to biskut raya keranamu maka ku paksakan diri untuk menjenguk blog yang dah lama bersawang. Insya allah selepas ini akan saya update blog secara konsisten. Banyak sebenarnya pending entry yang belum sempat saya publish. Seperti yang […]

Hotel Perdana

Setelah beberapa tahun melalui fasa pengubahsuaian, akhirnya Hotel Perdana yang bertempat di Kota Bharu Kelantan memulakan operasi secara rasmi pada pertengahan bulan Julai (bulan Ramadhan). Perfect timing untuk anak-anak perantau & pelancong yang bakal pulang beraya pada Syawal nanti. En.Hubby bermurah hari menaja kami bermalam di sana pada hari ke-3 hotel dibuka kepada orang awam. […]

Majlis Sambut Menantu

Dalam entry terdahulu saya dah post tentang majlis perkahwinan anak buah yang sulung di Mentakab. Sudah menjadi adat, satu majlis menyambut menantu sebelah pihak lelaki telah berlangsung 2 minggu kemudian di Pasir Mas Kelantan.¬†Takder idea nak taip apa tentang majlis sambut menantu ni, layan gambar je la yer… Let’s da pics do the talking… :-)¬†Oh […]

Mengidam Punya Pasal

Teringat semasa mengandungkan Arisya dulu, punya la mengidam nak makan di Kenny Rogers, terpaksa la Encik Hubby drive ke Berjaya Megamall, Kuantan dari Kota Bharu semata-mata nak membedal Kenny Rogers. Rasa sedapnya makan masa tu sampai sekarang takde tandingan walau order semua menu sekaligus pon depan mata sekarang ini. Bab mengidam ni susah nak kata, […]

Gomo Dan Peteh

Merupakan entry tergendala yang sepatutnya disiarkan lebih awal. Cuma menantikan masa sesuai untuk dipaparkan di sini. Piala Malaysia 2011 telah pun berlalu dengan menyaksikan kejuaraan di tangan Negeri Sembilan. Tapi bukan juara Piala Malaysia yang ingin saya highlight tapi perlawanan suku akhir Piala Malaysia melibatkan dua pasukan gergasi Pantai Timur iaitu Kelantan dan Terengganu. Suasana […]

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv